Las Gaviotas

Een "geheim" strand op Tenerife

Dit strand in het noorden van het eiland, op enkele kilometers van de hoofdstad, heeft zijn vulkanische essentie intact weten te houden. Een paradijs voor de ogen waar het zwarte zand samensmelt met het groen van de overvloedige vegetatie, en dat een vluchtoord is voor de overbevolking waar andere delen van het eiland mee te maken hebben.

Toegang tot het paradijs met de auto

Ondanks de afgelegen ligging is dit strand relatief gemakkelijk te bereiken als u met de auto komt. Als u van Santa Cruz de Tenerife komt, rijdt u in de richting van San Andrés en neemt u de afslag naar Igueste (TF-121). Als u kiest voor openbaar vervoer moet u de bus nemen naar Igueste en vervolgens de rest van de weg te voet gaan.

Lengte
250 m
Parking
Public transport
Todo el año
Oleaje moderado
LGTBI
Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045