Diego Hernández

Een "ongerept" strand op Tenerife

Dit strand binnen de grenzen van La Caleta, in de gemeente Adeje, met goudkleurig zand en een turquoise zee is een van de minst bekende van Tenerife, wat het bijzonder aantrekkelijk maakt voor degenen die willen ontspannen in een "ongerepte" omgeving. Door de lengte van ongeveer 80 meter en breedte van nauwelijks 25 meter is het aan te raden dit strand alleen bij eb te bezoeken, want bij vloed is er nauwelijks ruimte op het strand.

Een pad bij de zee

Zoals alle "ongerepte" gebieden vereist de toegang tot het strand van Diego Hernández enige inspanning, omdat auto's er niet kunnen komen en het een lange wandeling is. De gemakkelijkste route is meestal via het pad dat begint naast een verhoogd voetpad in de buurt van het Costa de Ajede Golf complex.

Lengte
200 m
Nudist zone
Public transport
Sin vigilancia
Rustig water
Localidad
Adeje
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045