Playa Honda

Een oase van rust tussen Arrecife en Puerto del Carmen

Het strand Playa Honda bevindt zichop een strategische plek tussen Puerto del Carmen en Arrecife. Het ligt tussen twee van de drukste plaatsen van Lanzarote en toch is het een oase van stilte en bezinning. Het strand strekt zich langs de eindeloze boulevard uit over bijna twee kilometer. Veel mensen beoefenen er sport om frisse lucht in te ademen en te genieten van de onmetelijke zee. Het water is er meestal kalm, ondanks het feit dat het er flink waait, hoewel die eerder constant dan hevig is. Dankzij de goede omstandigheden is het populair bij windsurfers en andere watersporters

De verstedelijking van Playa Honda

Het strand ligt naast de luchthaven van Lanzarote, in de urbanisatie Playa Honda. Deze woonwijk is na 40 jaar geleden uitgegroeid tot een van de favoriete plekken voor de lokale bevolking van Lanzarote die zich wil vestigen in een centraalgelegen en levendige buurt, maar voldoende rustig en ver weg van Puerto del Carmen, een van de drukste plaatsen op het eiland. Verder vindt u er talrijke bars en restaurants.

Lengte
1333 metros de largo y 85 de ancho
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Rustig water
Localidad
San Bartolomé

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
3
9
262
10045