Playa Grande

Het meest bekende stadsstrand van Lanzarote

Playa Grande is een stadsstrand gelegen in het belangrijke toeristische centrum Puerto del Carmen in het zuiden van het eiland Lanzarote.Het strand is meer dan een kilometer lang en heeft goudgeel zand en kalme wateren. Van alle stranden in deze zone is dit het meest bekend omdat dit per jaar de meeste bezoekers trekt en in Puerto del Carmen draait het hele leven rond dit strand. De roem van dit strand is gedeeltelijk te wijten aan de Avenida de las Playas, een uitgestrekte boulevard met fietspad vol van commerciële activiteiten en nachtleven.

Een toegankelijk strand met goudgeel zand in Puerto del Carmen

Dat Playa Grande zo bekend is op het eiland Lanzarote, is hoofdzakelijk te danken aan het brede aanbod van services: dit omvat douches, parkeergelegenheid, reddingswerkers en de verhuur van ligbedden en parasols. Maar boven alles is dit een strand met een zeer goede toegankelijkheid voor gehandicapten, waarvoor het beschikt over waterstoelen, boeien en netten. En hier is het nog niet mee gedaan: beschut door palmbomen, vulkanische rotsen en tuinen, beschikt het strand over een uistekend uitzicht op Los Ajaches, dat tot Nationaal Monument is verklaard.

Lengte
1.190 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Rustig water
LGTBI
Localidad
Puerto del Carmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
3
9
262
262
10045