Playa de Las Malvas

Een vulkanische plek in Tinajo

Het Playa Las Malvas is een prachtig landschap op slechts 10 kilometer van het plaatsje Tinajo. Dit is een kleine baai met een donker zandstrand, een gevolg van de erosie van de lava van de Timanfaya. Het profiel doet sterk denken aan de Vuurbergen, die zo representatief zijn voor de vulkanische orografie van het eiland. De open ligging naar de Atlantische Oceaan betekent dat er voortdurend passaatwinden waaien, waardoor zware deining veelvuldig voorkomt. U vindt er verschillende plekjes langs het strand om u tegen de wind te beschermen. Het is een plek waar meestal weinig mensen komen, dus ideaal voor een moment van bezinning. Bovendien geven de vulkanische kenmerken en de intens donkere kleur van het zand de plaats een bijzondere aantrekkingskracht.

Een strand voor vissers

Naast de indrukwekkende natuur is het strand van Las Malvas erg populair bij sportvissers, evenals voor het vissen op de kleine weekdieren die op de rotsen broeden, zoals limpets en burgados. Ook vindt u er krabben en zee-egels, die zeer populair zijn in de traditionele Canarische keuken.

Lengte
180 m
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Tinajo
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
3
9
262
10045