Playa de La Veta

Een strand aan de voet van een klif

Het strand van La Veta is een van de bekendste en mooiste stranden van La Palma. Het staat bekend als een seizoensgebonden donker zandstrand, want het ontstaat in het voorjaar en bereikt zijn hoogtepunt in de zomer, de beste tijd voor een bezoek. Het strand ligt aan de voet van een steile klif van 200 meter - kenmerkend voor de hele noordwestkust van La Palma - en het water is meestal kristalhelder. Vlak naast het strand vindt u talrijke grotten en tuinhuisjes die de plaats een bijzondere charme geven.

Te voet bereikbaar

Het strand van La Veta kunt u alleen te voet bereiken nadat u uw auto op een grote parkeerplaats heeft achtergelaten. Daar begint een wandeling van 25 minuten langs kliffen, trappen en zelfs door een spectaculaire grot. Daar aangekomen, is het de moeite waard om er de dag door te brengen en te genieten van de meestal spectaculaire zonsondergang.

Lengte
50 metros de largo
Parking
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
5
9
262
10045