Playa de El Faro

Een ruig maar toegankelijk strand

Playa de El Faro ligt aan de zuidkant van La Palma, op een bevoorrechte plek om te genieten van de zon, de zee en de schoonheid van de omliggende natuur. De indrukwekkende kliffen en de twee vuurtorens (de oudste van begin 20ste eeuw) verlenen dit strand een bijzondere schoonheid. Het is een ideale plek voor wie een toegankelijk strand zoekt, bereikbaar met de auto of de bus, maar ver verwijderd van het rumoer van de stad.

Zwemmen en duiken naast een vuurtoren

Wie bij Playa de El Faro arriveert, zal verrast zijn over het spectaculaire landschap van vulkanisch zand en gesteente, over de mogelijkheid om te kunnen duiken naast de oude vuurtoren en over de vissersbootjes midden op het strand. Het onderwaterleven bij El Faro is buitengewoon geliefd bij duikers en vissers. Dit strand van La Palma, waar de golfslag beperkt is, beschikt over toiletten en een strandtentje.

Lengte
85 m
Parking
Sin vigilancia
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
5
9
262
10045