Playa de Echentive

Een spectaculair strand tussen vulkanen

Playa de Echentive, aan de zuidkant van La Palma, is een van de nieuwste stranden van het eiland, aangezien het pas in 1971 is ontstaan ten gevolge van een uitbarsting van de vulkaan Teneguía. Het maakt deel uit van het beschermde natuurgebied Volcanes de Teneguía, zodat het omgeven is door natuur van een uitzonderlijke schoonheid. Het is ongeveer 275 meter lang. Ondanks de ruige aanblik is het gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als over wandelpaden

Ontspannen in natuurmeertjes

In het unieke landschap dat Playa de Echentive omgeeft, liggen diverse verrassende meertjes verscholen waarin je heerlijk kunt zwemmen, zelfs op dagen met een sterke golfslag. Dicht bij het strand ligt bovendien Fuente Santa, een natuurlijke bron met geneeskrachtig water die bedolven werd door dezelfde vulkaanuitbarsting waardoor het strand is ontstaan. Een van de charmes van dit verscholen hoekje van La Palma is dan ook om over de paden te wandelen die om het strand liggen en zo de geschiedenis en de geheimen van dit gebied te ontdekken

Lengte
230 m
Parking
Public transport
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Fuencaliente
Precaución en el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
5
9
262
10045