La Cantera

Een strand dat per boot bereikbaar is

Dit strand, slechts 300 meter lang en 20 meter breed, is een van de meest ontoegankelijke van het eiland en daarom minder druk en rustiger Gelegen in het district Alajeró, is het alleen bereikbaar per boot of te voet, de dichtstbijzijnde weg is de GM-2. Het kalme water en de paradijselijke sfeer maken het geschikt voor toeristen die rust zoeken en minder voorzieningen.

Een verlaten fabriek

Jaren lang stond het strand La Cantera ook bekend om een van de belangrijkste visfabrieken van het eiland, die toebehoorde aan de familie Mario Novado. Deze fabriek, opgericht in de 19e eeuw en nog steeds actief, was jarenlang gespecialiseerd in ingeblikt tonijn.

Lengte
180 m
Sin vigilancia
Rustig water
¡Aviso!
Acceso por barcoOleaje moderado
Localidad
Alajeró

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
6
9
262
10045