Playa de Guayedra

Nudistenstrand in het noorden van Gran Canaria

Eén van de mooiste beschermde landschappen van Gran Canaria vanwege de geologische waarde, de flora, fauna en archeologische vondsten wordt bekroond met het strand van Guayedra, een kokette baai met indrukwekkende zonsondergangen. Vlakbij het dorp en de haven van Agaete, trekt het ravijn met dezelfde naam als het strand al vanaf de autoweg in het noordoosten. De aanwezigheid van palmbomen en andere planten, het vulkanische zwart, de spectaculaire kliffen en het uitzicht op de Teide schilderen een attractief beeld dat u bijna niet wilt afdalen naar één van de meest aantrekkelijke nudistenstranden van het eiland.

Baden vlakbij Agaete tussen ravijnen en bergen

U bereikt Guayedra in het algemeen te voet alhoewel u ook voor een 4x4 kunt gaan. De toegang is niet gemakkelijk, maar is bereikbaar met een wandeling. Velen komen zelfs vanaf Agaete, maar het vereist voorzichtigheid op de weg. De excursie tussen ravijnen en bergen eindigt op een strand met bijna het hele jaar door zand in het bovenste deel, waar vestingen van kiezelsteen gewoon zijn voor meer intimiteit. In de zomer en bij eb, verschijnt het zand ook vlakbij de Atlantische Oceaan die, alhoewel woest, gedurende vele dagen ontspannende baden schenkt.

Lengte
438 m
Nudist zone
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Agaete
Precaución en el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
2
10
262
10045