Montaña Arena

Een ongerept strand

Het strand Montaña Arena in het zuiden van het eiland Gran Canaria, is een van de weinige ongerepte stranden in het gebied en daardoor favoriet bij de lokale bevolking die er komt genieten, ver verwijde4rd van de drukkere gebieden. Met fijn goudkleurig zand en spectaculair kristalhelder water, wordt het niet aanbevolen voor gezinnen, omdat het moeilijk bereikbaar is.

Huisdieren toegestaan

De meest geschikte route om Montaña Arena te bereiken is langs de kustweg van Pasito Blanco naar El Pajar. De toegang tot deze vredige plek, met een huisdiervriendelijk gebied, wordt bemoeilijkt door een wandeling van 10-15 minuten vanaf de onverharde parkeerplaats waar u de auto kunt achterlaten. Voor een plezierige ervaring wordt aangeraden om niet teveel spullen mee te nemen en geschikt schoeisel te dragen. De aanwezigheid van nudisten is hier gebruikelijk.

Lengte
250 m
Nudist zone
Parking
Sin vigilancia
Oleaje moderado
LGTBI
Localidad
Montaña Arena

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
2
9
262
10045