LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Playa de Sotavento

Een ongerept strand van negen kilometer lang in Fuerteventura
Fuerteventura zou eigenlijk maar met één woord moet worden vertaald: stranden. Daarom is de samenvatting van het strand van Sotavento als spectaculair gemakkelijk: het is het meest besproken strand van het eiland in de wereld. Alleen al de afmeting ervan, ongeveer negen kilometer lang, laten de bezoekers sprakeloos. Bij laagtij wint het eiland zoveel aan terrein, dat sommige bewoners eraan twijfelen of Tenerife wel het grootste eiland van de Canarische Eilanden is. De voortdurende zon, de enorme poelen die worden gecreëerd en het oneindige goudgele zand maken het waardig een andere naam te dragen: paradijs.
Hét strand voor windsurf en kitesurf in Jandía
In werkelijkheid bestaat Sotavento uit vijf stranden: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre en Los Canarios. De eindeloze wandelingen naast het kristalheldere water hoeven niet te wachten op laagtij. Een barrière van zand op 100 tot 300 meter afstand van de kust creëert een lagune van drie kilometer lengte die ideaal is om windsurf of kitesurf te leren, hetgeen zeer populair is in deze zone. In een nekomdraai wordt vele malen de eenzaamheid nagetrokken langs de duizenden meters zand, oceaan en plezier. Een ware luxe.
Length
9 km
Nudist zone
Public transport
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
4
9
262
10045