Playa de Costa Calma

Twee kilometer toeristisch strand vlakbij La Lajita
Zeer dicht in de buurt van het dorp La Lajita, aan de zuidkust van het eiland Fuerteventura, ligt het strand van Costa Calma, een toeristisch strand van twee kilometer lang wit zand en verfrissend turquoisekleurig water. De paradijselijke branding nodigt uit tot het maken van een rustige wandeling met indrukwekkend uitzicht op een kust bezaaid met okergele bergen, op een prachtige manier aangetast door erosie. Beschermd tegen wind door verschillende hotels en appartementen, kan de bezoeker in slechts een paar stappen door het zachte zand vanuit het zwembad een duik nemen in zee, als hij besluit tijdens zijn vakantie in één van de resorts te ontspannen.
Een wit zandstrand met watersporten in Fuerteventura
Het strand van Costa Calma is het grootste in een aaneenschakeling van stranden die met elkaar verbonden zijn tijdens het ebgetijde. In de noordelijke zone zijn twee kleine familiestranden gevormd. Wanneer er wind staat, is de zuidelijke zone ideaal voor het leren van surf en windsurf. Het nabijgelegen aanbod aan accomodaties biedt het strand meerdere faciliteiten zoals ligbedden en parasols, toezicht van reddingswerkers of gevarieerde activiteiten met betrekking tot de watersport. De toegangsweg wordt verfraaid met lokale vegetatie, waardoor Costa Calma op een authentieke oase tussen het witte zand lijkt.
Length
2190 m
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Tourist info
Todo el año
Viento
Aguas tranquilas
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
4
10
262
262
10045