Matas Blancas

Een verlaten strand

Voor toeristen die absolute rust zoeken, is het strand van Matas Blancas aan de oostkust van het eiland Fuerteventura een afgelegen plek waar u kunt ontspannen dankzij het goudkleurige zand en het turquoise water. Hoewel het grootste deel van dit strand rustig is, is er een stuk in het zuidelijke deel waar u uw handdoek op het zand kunt uitrollen.

Ideaal voor windsurfen

Om bij dit strand te komen, dat populair is bij windsurfers, dient u richting Costa Calma te rijden en vlak daarvoor de rotonde te vinden met een groot monument dat op windmolens lijkt, als u richting zee gaat ontdekt u een onverharde weg die u naar het strand brengt.

Lengte
1500 m
Todo el año
Viento
Aguas tranquilas
Localidad
Costa Calma

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
4
9
262
10045