Las Playas

Verrassend landschap in het zuidoosten van El Hierro

Het Monumento Natural de Las Playas ( het Natuurmonument Las Playas) beschermt een van de meest opvallende landschappen van het eiland El Hierro: de enorme inham die aan de zuidoostkust is achtergelaten door een reeks aardverschuivingen die een deel van het jongste eiland van de Canarische Eilanden hebben doen instorten. Het resultaat is een immens amfitheater, negen kilometer lang en meer dan duizend meter hoog, dat uitkijkt over de zee en de toerist omsluit, waardoor een geheime stilteplek ontstaat. De ligging, ver van steden en dorpen, maakt het een ideale bestemming voor een relaxvakantie.

Uitzicht op de roque de Bonanza en het Parador Nacional de Turismo

Het uitzicht op deze grote halfronde vallei is indrukwekkend, zowel vanaf de uitkijkpunten Las Playas en Isora, beide op de top, als vanaf de stranden met kiezelstenen waaraan het zijn naam ontleent. Tegenover deze vallei rijst de beroemde Bonanza-rots op uit zee, een vulkanische rots met suggestieve vormen die een natuurlijk symbool van het eiland is. En aan de kust staat een van de Spaanse staatshotels, het Parador Nacional de El Hierro. Deze vallei van rust ligt op slechts 10 minuten rijden van de belangrijkste haven van het eiland, La Estaca.

Public transport
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Valverde
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
7
9
262
10045