El Verodal

Het rode vulkanische zandstrand

Het strand Playa El Verodal in het noordwesten van El Hierro ligt in een prachtige omgeving van de gemeente La Frontera. De onvergelijkbare schoonheid van dit strand is hoofdzakelijk te wijten aan het opmerkelijke roodachtige vulkanische zand, waardoor dit strand ongetwijfeld een bezoekje waard is. Omwille van de sterke stromingen is het echter niet raadzaam het water in te gaan. Toch is El Verodal een druk bezocht strand om te genieten van een werkelijk spectaculair landschap in een vulkanische omgeving, omgeven door indrukwekkende kliffen. De grote lavatongen getuigen van de vernietigende kracht van de vulkaan tijdens de laatste uitbarstingen in deze zone van het eiland.

Genieten van het uitzicht en de natuur

Hoewel het niet raadzaam is het water in te gaan en het strand niet is uitgerust met de nodige diensten en voorzieningen als toeristische trekpleister, loont het ongetwijfeld de moeite El Verodal te bezoeken en te genieten van dit opmerkelijke strand, dat heel anders is dan de rest van het eiland. Het is gelegen in een nagenoeg ongerepte omgeving en dus perfect voor wie het contact met de natuur zoekt om te genieten van prachtige uitzichten. Net zoals de rest van het eiland wordt deze zone ook gekenmerkt door de grillige kust, wat voor een fantastisch plaatje zorgt om te genieten van een perfecte dag.

Lengte
150 m
Parking
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
LGTBI
Localidad
El Verodal
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
7
9
262
10045