Sterren kijken vanaf het uitzichtpunt Masca

Sterren zoeken vanuit de Canarische hemel

Gelegen in de noordwestelijke hoek van het eiland Tenerife op het hoogste punt van de gemeente Santiago del Teide, biedt dit grote uitzichtpunt een geweldige locatie tussen de ravijnen om de Canarische hemel te bekijken. Dit natuurlijke uitkijkpunt ligt op meer dan duizend meter hoogte en heeft een steile toegang over de weg zonder veel parkeergelegenheid. Omdat er geen bevolkte kernen zijn en ook geen dienstenzone in de nabijheid wordt er aangeraden om geschikte kleding en schoenen te dragen en om eten en drinken mee te nemen.

Drie sterrenbeelden van de dierenriem vanuit Tenerife

In deze westelijke hoek van het eiland Tenerife, kijkend richting het zuidwesten kan men tussen half september en oktober net na zonsondergang de sterrenbeelden uit de dierenriem van de herfst lokaliseren: Vissen, Waterman en Steenbok. De vormen zijn niet zo duidelijk omlijnd zoals die van Pegasus, in het oosten, of Boogschutter, in het zuiden, maar er zijn een aantal lijnen van sterren waardoor men ze kan herkennen. Onder deze sterrenbeelden, kijkend naar de horizon, schittert een eenzame ster die op slechts vijfentwintig lichtjaren ligt. Dit is Fomalhaut, de belangrijkste ster in het sterrenbeeld Zuidervis.

Altitude
600 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
Masca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
1
10
262
10045