Sterren kijken op de berg Guajara

Uitzicht op de sterren vanaf de op twee na hoogste berg van Tenerife

Gelegen in het Parque Nacional del Teide, op het eiland Tenerife, is de berg Guajara , met 2.718 meter, het hoogste punt in het park en de op twee na hoogste piek van Tenerife. De voet van de berg is gemakkelijk met de auto te bereiken maar de klim naar de top van Guajara kost meer moeite. Het is verstandig om geschikte kleding en schoenen te dragen en eten en drinken mee te nemen. Er zijn geen faciliteiten in de nabije omgeving aangezien de Parador vijf kilometer verderop ligt en El Portillo op veertien kilometer.

Een sterrenspektakel tijdens het wachten op het ochtendgloren.

Op de berg Guajara, waar men in de openlucht kan overnachten, biedt het ochtendgloren een mooi spektakel van licht en kleur als de zon boven de horizon verschijnt. Het uitzicht op de hemel richting de horizon maakt het 's nachts mogelijk om het sterrenbeeld Cassiopeia met zijn karakteristieke W-vorm te zien. Aan zijn linkerkant staat de Poolster, die het noorden aangeeft. Aan de rechterkant van Cassiopeia, richting het oosten, gaat een vierkant van sterren omhoog naarmate de nacht voorbijgaat. Dat is Pegasus, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie.

Altitude
2.715 m
Protected sky
Starlight-reservaat
Protected natural space
Localidad
Granadilla de Abona

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
1
10
262
10045