Sterren kijken in Las Cañadas del Teide

Een Starlight Tourist Destination men een overvloed aan sterren

Binnen het Parque Nacional del Teide op Tenerife, is Las Cañadas een bijzonder natuurlijk platform waar men kan genieten van de sterrenhemel. Op bijna de hele oppervlakte van dit park, dat erkend is als Starlight Tourist Destination, is het mogelijk om sterren en sterrenbeelden te zien. In het Astrofysisch Instituut van de Canarische Eilanden doet men dit professioneel. Het gebied is makkelijk bereikbaar over de weg en de bezoeker kan een plekje zoeken om naar de sterren te kijken of naar één van de twee uitzichtpunten gaan, die voorzien zijn van parkeergelegenheid. Faciliteiten en restaurants vindt men bij de Parador en het dichtbij gelegen El Portillo.

Een natuurlijk uitkijkpunt om vanaf Tenerife sterrenbeelden te bewonderen

Op deze plek van het eiland, op een hoogte van meer dan 2.700 meter boven zeeniveau, bieden onbewolkte maanloze nachten in alle jaargetijden een grandioos sterrenspektakel. Wanneer men in augustus komt, mag men de meteorenzwerm van de Perseïden niet missen. Verder is het mogelijk om in de vroege nacht, kijkend naar het noordoosten, de heldere Wega, de hoofdster van het sterrenbeeld Lier te zien. Naast haar kruist de Zwaan (ook wel bekend als het Noorderkruis) de Melkweg.

Altitude
2.400 m
Protected sky
Starlight-reservaat
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Public transport
Restauration
Telescopy
Localidad
La Orotova

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
1
10
262
10045