Mirador de el Palmar

Sterren kijken vanaf het uitzichtpunt El Palmar

In de noordwestelijke hoek van het eiland Tenerife, in de gemeente Buenavista del Norte is het uitzichtpunt El Palmar een goede plek om hemellichamen in de Canarische hemel te bekijken vanwege de schaarse lichtvervuiling. Dit natuurlijke uitkijkpunt is met de auto bereikbaar over een steile toegangsweg en het ligt op 600 meter boven zeeniveau. Het beschikt over een eigen parkeergelegenheid. Omdat het in een landelijk gebied ligt, is het aan te raden om geschikte kleding en schoenen te dragen als ook om voldoende eten en drinken mee te nemen.

Geniet van de schoonheid van de hemel en bekijk de Melkweg

In El Palmar kan men door te kijken met het blote oog of met een prismakijker, genieten van de schoonheid van de hemel. De Melkweg kruist de hemel en hierin kan men verschillende groepen sterren en concentraties van interstellaire materie, gas- en stofdeeltjes, waaruit de sterren ontstaan, onderscheiden. Op meer dan vijfduizend lichtjaren van de Aarde ontdekt men de Rosettenevel die als een ruimtebloem ontstaat. In de mythologie die de meeste sterrenbeelden een naam geeft, wordt Orion vergezeld door zijn twee honden, Grote Hond en Kleine Hond. De beste tijd om ze te kunnen zien is tijdens de jaarwisseling, kijkend naar het zuidoosten in de vroege nacht.

Altitude
121 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Protected natural space
Localidad
Buenavista del Norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
1
10
262
10045