Peñas del Chache

Sterren kijken vanuit Peñas del Chache

Het uitkijkpunt Peñas del Chache, dat in het noorden van Haría ligt, is het belangrijkste referentiepunt om het natuurspektakel te aanschouwen van de hemel van het eiland Lanzarote. Dit uitzichtpunt dat gemakkelijk te bereiken is met het eigen vervoer heeft een eigen parkeergelegenheid. Het heeft een hoogte van 670 meter, het hoogste punt van het eiland en het is beschermd tegen lichtvervuiling.

Een spectaculair panorama van de sterren in de Melkweg

Kijkend naar het zuiden vanuit Peñas del Chache zijn de zomernachten zonder maan het mooist omdat dan het meest schitterende gedeelte van de Melkweg te zien is. Men kan twee typische sterrenbeelden van dit seizoen op het noordelijk halfrond onderscheiden: Boogschutter en Schorpioen. De belangrijkste ster, Antares, van Schorpioen schittert glanzend in een rode kleur. Deze beide sterrenbeelden zijn erg makkelijk te herkennen: Boogschutter lijkt op een theepot en Schorpioen op het gelijknamige, insect met de lange staart. Met prismakijkers heeft men een prachtig zicht op de sterren in de Melkweg.

Altitude
670 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Parking
Protected natural space
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
3
10
262
10045