Roque de los Muchachos

Een buitengewoon uitzichtpunt om de sterren te bewonderen

Gelegen op de top van het eiland La Palma, op 2.396 meter boven zeeniveau, is Roque de los Muchachos een van de beste plaatsen op de wereld om sterren te kijken. Dit gebied herbergt het Astrofysisch Observatorium van Roque de los Muchachos dat men gedurende de dag, na reservering, kan bezoeken. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Wanneer men er 's nachts naar toegaat, moet men warme kleding en eten en drinken meenemen, omdat er geen faciliteiten zijn op minder dan een uur rijden. Men kan de hemel ook bekijken vanaf de nabij gelegen heuvels.

Een schone hemel dankzij een natuurlijk scherm van wolken

Roque de los Muchachos kent een van de schoonste hemels van de planeet vanwege zijn milieukwaliteit en wat bijzondere fysieke kenmerken. De ligging van het eiland midden in de Atlantische oceaan en zijn typische klimaat zorgen voor wolkenvorming tussen de duizend en tweeduizend meter hoogte. Deze natuurlijke factoren maken dat de wolken als een natuurlijke spiegel functioneren die het verhinderen dat de lichtvervuiling van de kustplaatsen het nachtelijke sterren kijken bemoeilijkt.

Altitude
2.426 m
Protected sky
Beschermde hemel
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Telescopy
Localidad
Garafia

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
5
10
262
10045