LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Berg San Bartolo

Een uitzichtpunt dat makkelijk bereikbaar is voor al het publiek
Gelegen in het oosten van het eiland La Palma, op 439 meter boven zeeniveau, heeft de berg San Bartolo een natuurlijk uitzichtpunt om de hemel te bekijken. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto. Men gaat door de gemeente Puntallana tot de kapel van San Bartolo en via een korte helling omhoog. Er is een ruime parkeergelegenheid. Het uitzichtpunt is voorzien van informatiepanelen en twee sterrenkaarten en een beeld van de lokale legende " El Salto del Enamorado" (de sprong van de verliefde). Dichtbij zijn er restaurants waar men gerechten van het eiland en traditionele patisserie van La Palma kan eten.
Een astronomisch observatorium dat in de zomer meer tot zijn recht komt.
Het uitzichtpunt San Bartolo is omringd door imposante hellingen die op het noorden, zuiden en westen liggen en die een contrast vormen met de Atlantische oceaan die in het oosten ligt. De ligging maakt het mogelijk om de hemel te bekijken in bijna alle richtingen. Vanaf deze berg op het eiland La Palma kan men gedurende de eerste uren van de nacht in juni en juli een van de blauwwitte sterren die het dichtst bij de aarde staat, ontdekken: het gaat om Wega. In deze weinig vervuilde hemel is het ook mogelijk, om het kleine sterrenbeeld Lier te zien omdat deze veel helderder is.
Altitude
386 m
Protected sky
Starlight-reservaat
Information panels
Protected natural space
Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
5
10
262
10045