Sterren kijken in het recreatiegebied Las Nieves

Comfortabel observatiegebied voor een sterrennacht

In het centrum van het eiland La Gomera, in een zone die vóór het beschermde gebied van het Parque Nacional de Garajonay ligt, bevindt zich het recreatiegebied Las Nieves. Dit terrein biedt een uitstekende lokalisatie om de hemel van de Canarische Eilanden te zien vanaf een hoogte van 1.250 meter boven zeeniveau. Makkelijk bereikbaar per auto op slechts twintig kilometer van de hoofdstad van het eiland, San Sebastian, is dit gebied een uitkijkpost met een heldere hemel en een hoog aantal bruikbare observatie-uren per jaar. Het heeft een groot parkeerterrein .

Een natuurlijk observatorium onder de sterrenhemel van het noordelijk halfrond

Las Nieves onderscheidt zich vanwege twee sterrenbeelden die typerend zijn voor de winterhemel in het noordelijk halfrond en die zichtbaar zijn aan het begin van de nacht in februari en maart. Kijkend naar het noorden, waar de Poolster boven de horizon opdoemt, verschijnen de sterrenbeelden Tweelingen en Voerman. De eerste is makkelijk te herkennen vanwege zijn sterren: de heldere Castor en de oranjeachtige Pollux. Voerman is herkenbaar door zijn vijfhoekige vorm. Zijn meest fonkelende ster is Capella, die dezelfde kenmerken heeft als de Zon.

Altitude
1.122 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
San Sebastian de La Gomera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
6
10
262
10045