De sterrenwacht van Roque Saucillo

Een astronomische telescoop voor iedereen

De sterrenwacht van Roque Saucillo is makkelijk te bereiken over de weg en ligt in la Vega de San Mateo, op 21 kilometer van Las Palmas de Gran Canaria. Het gebouw is gelegen in de bebouwde kom en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Verder is er een dienstenzone in de buurt. De sterrenwacht heeft een astronomische telescoop van de nieuwste generatie waarmee men op didactische en telematische wijze sterren kan kijken en een zaal waar educatieve activiteiten, workshops en tentoonstellingen georganiseerd worden.

Het bekijken van een hemel vol mythische sterren

Kijkend naar het westen, vroeg in de nacht, valt in de hemel een enorm vierkant op: het hoofdlichaam van het sterrenbeeld Pegasus. Verticaal aan de linkerkant van de Melkweg is het omringd met sterrenbeelden als Cassiopeia, met zijn bijzondere vorm van een hoofdletter W; Zwaan, aan de westelijke horizon; en Vissen. Van speciaal belang zijn de nachten zonder maan in december en januari, wanneer er een zwakke wazige ster zichtbaar is met prismakijkers onder het vierkant van Pegasus. Het is de bolvormige sterrenhoop M15, wiens licht er ongeveer 33.000 jaar over gedaan heeft om de aarde te bereiken.

Altitude
831 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Observatory
Parking
Protected natural space
Restauration
Localidad
San Mateo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
2
10
262
10045