LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Sterren kijken vanaf het uitzichtpunt Morro Velosa

Een natuurlijk observatorium op de westkust van Fuerteventura
Het uitzichtpunt Morro Velosa ligt in het centraal-westelijk gebied van het eiland Fuerteventura, dicht bij de bebouwde kom van Betancuria. Hier is het mogelijk om te genieten van de prachtige kenmerken van de oostelijke hemel van de Canarische Eilanden. Vanaf de berg Tegú, met een hoogte van 669 meter, biedt dit natuurlijke uitkijkpunt van het eiland een grote plaats zonder lichtvervuiling en het beschikt over een parkeerterrein. Voor bezoekers met astrologische belangstelling wordt het aanbevolen om warme kleding en eten en drinken mee te nemen.
Zoek de jonge sterren van M52, dicht bij Cassiopeia
In de laatste maanden van de zomer, aan het begin van de nacht kan men vanuit Morro Velosa, kijkend naar het noordwesten, duidelijk een letter W boven de horizon zien: dit is het sterrenbeeld Cassiopeia, een van de meest karakteristieke sterrenbeelden van het noordelijk halfrond. Niet ver daarvandaan staat het sterrenbeeld De Kleine Beer, met de Poolster die naar het noorden wijst. De sterrenband van de Melkweg doorkruist de hemel. Tussen Cassiopeia en Cepheus staat de mooie groep jonge sterren M52, die als sterrenhoop zichtbaar is met een prismakijker.
Altitude
669 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
4
10
262
10045