Sterren kijken in Tefía

Een herberg met een telescoop voor de liefhebbers

In het centrum van Fuerteventura staat de sterrenwacht van Tefía. Het is het belangrijkste referentiepunt voor het bekijken van de hemel op het eiland. In dit gebied bevindt zich de herberg met dezelfde naam, waar men kan overnachten als men vooraf een plaats gereserveerd heeft. In dit hostel staan een observatiekoepel en een telescoop van de Astronomische Groep van Fuerteventura. Dit collectief organiseert minimaal één vrijdagnacht per maand bijeenkomsten om sterren te kijken.

Een panoramisch uitzicht op de helderste sterren van het noorden

Vanaf het astronomisch uitzichtpunt van Tefía, kijkt men richting het zuiden, het hemelpanorama is bijzonder mooi in de eerste maanden van het jaar wanneer men twee lantaarns ziet, de helderste sterren van het hemelruim. Het gaat om Sirius, de helderste ster in het sterrenbeeld Grote Hond en Canopus, in het sterrenbeeld Kiel, de op één na helderste ster aan het firmament. Boven beide sterren ontdekt men, de zogenoemde kathedraal van de winterhemel in het noordelijk halfrond, het sterrenbeeld Orion, in de vorm van een schild.

Altitude
3 m
Protected sky
Starlight-reservaat
Parking
Protected natural space
Restauration
Telescopy
Localidad
Puerto del Rosario

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
4
10
262
10045