Oriëntatiekaart El Bosquecillo

Oriëntatieloop met de beste uitzichten van Lanzarote

Deze spectaculaire kaart is te bereiken via het plaatsje Haría (bekend als de Vallei van de Duizend Palmbomen) en biedt de beste panoramische uitzichten van het noorden van Lanzarote, vogelperspectief van een groot deel van de kaart over de Risco de Famara waar de imense blauwe zee van de Eilandengroep Chinijo zichtbaar is. De kaart bevindt zich bovenop de Risco de Famara, een vulkaanzone waar nauwelijks boomgroei te vinden is, met een uiterst kenmerkende en opmerkelijke natuur.

Oriëntatiekaart van vulkaanbodem

Op de picknickplaats aan het begin van de route kunt u een dag met het gezin doorbrengen omgeven door onverbeterlijke uitzichten. Het vulkanische terrein, dat verrassend is omdat het zo weinig voorkomt in de oriëntatiesport, biedt een aantal zones met microreliëfs waarvoor de kaart gedetailleerd moet worden gelezen. De begroeiing is geen belemmering voor een hoog wedstrijdtempo, maar wees voorzichtig met de lage vegetatie aangezien in de zone talrijke exemplaren van endemische flora te vinden zijn. Tot slot moeten de gevaarlijke kliffen langs de route worden vermeden.

Parking
Localidad
Haría
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Mapa El Bosquecillo orientación de Lanzarote
jpg

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045