Oriëntatiekaart El Riachuelo

Oriëntatieloop in la Caldera de Taburiente

Na een verplicht bezoek aan het Bezoekerscentrum van het Nationale Park la Caldera de Taburiente en te hebben genoten van de indrukwekkende uitzichten van de uitkijkplaats van la Cumbrecita, begint u aan de route op het aanbevolen punt om te genieten van een dag oriëntatielopen door het dichte dennenbos in het noorden van La Palma. Na enkele kilometers over de baan naar El Paso vindt u alle nodige diensten en voorzieningen.

La Palma en haar dennenbossen

Deze kaart biedt uiteenlopende terreinen en technische elementen. Een typisch dennenbos, dat heel toegankelijk is maar gekenmerkt wordt door een matig hoogteverschil, leidt naar open gebieden met lage begroeiing waar u de oude landbouwmuren, waterkanalen en traditionele bevloeiingselementen kunt ontdekken. Dit parcours leert ons samen met een bezoek aan het Bezoekerscentrum van la Caldera de Taburiente meer over een van de voornaamste natuurlijke eigenschappen van La Palma die aan de basis liggen van de traditionele gebruiken van plaatselijke bevolking.

Parking
Localidad
El Paso
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Mapa El Riachuelo orientación de La Palma
jpg

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
5
257
13
262
10045