Charco Los Chochos

Een prachtig zwembad met zout water

"U mag deze magische plek in de gemeente Los Silos niet missen. De vulkaanuitbarstingen hebben grillige vormen gecreëerd, waardoor een prachtig zoutwaterzwembad is ontstaan, waarin u kunt zwemmen en genieten van een heel bijzondere omgeving. Het zwembad Los Chochos, gelegen naast Charco de La Araña, heeft een diepte van ongeveer twee meter en beschikt over een stenen trap met een leuning voor gemakkelijke toegang. Het is geschikt voor gezinnen met kinderen en er kan het hele jaar door gezwommen worden, zolang de omstandigheden van de zee dit toelaten. Van hieruit kunt u bij helder weer de Acantilados de La Culata (de kliffen van La Culata) en de berg El Teide waarnemen. Haar naam is te danken aan de boeren die in deze plaats de lupinen in zout water weken om de voor deze peulvrucht kenmerkende bittere smaak, die op de eilanden bekend staat als chocho, te verwijderen"

Parking
Solarium
Is accessible
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Los Silos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
- In vele natuurzwembaden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
1
9
262
10045