Pozo de las Calcosas

Een bijzonder gehucht met een natuurzwembad in het noorden van El Hierro

In de meest bijzondere plaats van El Hierro, het kleinste van de Canarische eilanden, zul je veel huizen tegenkomen met zeer oude strodaken en muren van vulkanische steen. Iets verderop heb je bovendien de keus om te genieten van het rustige water van een natuurzwembad, van een kleinere plas, of van een grote zee-inham die gedeeltelijk afgeschermd ligt van de machtige Atlantische Oceaan. Daarnaast kun je in de open zee zwemmen als de golfslag dat toelaat. El Mocanal in Valverde, de hoofdstad van het eiland, heeft zoveel aantrekkelijke punten dat je het wel een bezoek moet brengen.

Rust en traditie onder het toeziend oog van een gerecyclede Neptunus

Deze huizen zijn door vissers gebouwd als zomerverblijf. Met de auto kom je boven bij de klif aan, waar twee restaurants liggen. Via een gemakkelijke, korte wandeling bergafwaarts met geweldige uitzichten op de oceaan en de slingerende kust, bereik je het dorp. De stenen die door marine erosie zijn afgerond, worden in veel straten gebruikt als wegverharding. De zwembaden krijgen een extra dimensie door het merkwaardige standbeeld van Neptunus dat erbij staat en dat in 2007 met gerecycled materiaal is vervaardigd als eerbetoon aan Neptunus.

Solarium
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
El Mocanal
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
  • In vele natuurzwembaden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
7
9
262
10045