Charco Manso

Een vulkanische poel die wordt beschut door de oceaan

De Charco Manso is een magische plek, die is ontstaan door lavastromen van basalt en waarin de natuur op grillige wijze grotten, bogen en zwempoelen heeft gecreëerd. Nadat we over de bochtige weg van het dorp Echedo naar de kust zijn gereden, is het grote natuurlijke zwembad dat zich voor onze ogen opent een ideale rustplaats voor elke reiziger. De beschutting van de rotsen zelf geven het water dat vredige karakter met weinig golven, waardoor het een zwemgebied is voor alle leeftijden.

De natuur in haar zuiverste vorm

Liefhebbers van de zeebodem kunnen genieten van een duik in het water, want in de diepste gebieden herbergen de rotsen op de zeebodem talrijke diersoorten die met een eenvoudige duikbril kunnen worden waargenomen. Het gebied is voorzien van zonneterrassen en trappen voor gemakkelijke toegang, evenals een grote parkeerplaats en een kleine cafetaria. Dit kustgebied, hoewel een beetje ruig, moedigt iedereen aan tot een wandeling om haar schoonheid te ontdekken.

Parking
Solarium
Kids zone
Todo el año
Oleaje fuerte
Localidad
Echedo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
  • In vele natuurzwembaden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
7
9
262
10045