Charco Azul op El Hierro

Een natuurzwembad dat César Manrique-waardig is

César Manrique heeft het niet ontworpen, maar zijn maker heeft het overtroffen. El Charco Azul op El Hierro is een van de spectaculairste en meest knusse plassen van dit kleinste Canarische Eiland. Deze plek is een compendium van de vele vormen die de lavastroom heeft achtergelaten. Hij nodigt de bezoeker uit tot een aangenaam bad in het azuurblauwe water en beschermt hem bovendien tegen de indrukwekkende oceaan die met zijn wit schuimende golven en zijn fascinerende geluid een diepe indruk achterlaat.

Gemakkelijk bereikbaar zwembad in een vulkanisch gebied

Deze maagdelijke enclave, gelegen in El Golfo, een indrukwekkende vallei met een steile kust, vormt als geen ander een weergave van de prachtige grillen van de vulkanen. Het is gemakkelijk te voet te bereiken, er is een houten zonneterras overdekt met een basalt boog en er zijn plekken waar de grootste waaghalzen naar hartenlust kunnen duiken. Op deze plek kan iedere bezoeker zich opfrissen, zich ontspannen en nieuwe energie opdoen, een plek die wel niet de naam van Manrique draagt, maar die kan bogen op iets veel mooiers: de natuur. Charco Azul+ natuurzwembaden op El Hierro

Parking
Solarium
Sin vigilancia
Oleaje moderado
LGTBI
Localidad
Frontera
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
- In vele natuurzwembaden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
7
9
262
10045