Ravijn van el Infierno

Prachtig landschap met weelderige natuur

Het Ravijn van el Infierno, die zijn naam ontleent aan het bruuske landschap, is een beschermd natuurgebied in de gemeente Adeje, in het zuidwesten van Tenerife. Samen met nog andere ravijnen en rotsen in de zone vormt dit geheel het Speciale Natuurreservaar van het Ravijn van el Infierno, een prachtig landschap met weelderige natuur en een enorme biodiversiteit waarin talrijke endemische soorten te vinden zijn. Onder de vogels verdienen de dwergarend, de raaf, de torenvalk of de pijlstormvogel speciale vermelding. Dit Natuurreservaat heeft ook een grote archeologische waarde en herbergt talloze grotten met interessante grotschilderingen.

Verken het ravijn langs het wandelpad

Om de natuuromgeving in stand te houden en de ontwikkeling van de soorten die in dit prachtige gebied wonen niet te verstoren, is de toegang tot het wandelpad van het Ravijn van el Infierno momenteel beperkt tot 300 personen per dag, waardoor u dus van tevoren moet reserveren. Dit spectaculaire natuurgebied verrast de bezoeker met indrukwekkende landschappen langs een drie uur durende wandeltocht tot aan een fascinerende waterval met een hoogte van meer dan 200 meter, een onvergetelijke beloning waarvoor het raadzaam is passend schoeisel te dragen en een niet al te hete dag uit te kiezen.

Flora interest
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Adeje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
10
262
10045