Het maanlandschap van Corona Forestal

Een wonderlijke vulkanische plek in het zuiden van Tenerife

Diegenen die nog twijfelen aan het feit dat de natuur de beste artiest is die er bestaat, moeten dit landschap van grillige vormen dat verscholen ligt op de hoogste hellingen van de zuidelijke bergen van het eiland Tenerife, bezoeken. Het Maanlandschap wordt gevormd door talrijke kegelvormige figuren die er gestileerd uitzien en die gezamenlijk lijken op een modernistische kathedraal. Gedurende duizenden jaren heeft de erosie deze figuren gebeiteld op een helling van duizenden gekantelde lagen beige gekleurde fijne vulkanische as. Het resultaat is een wonderlijk spektakel dat van een andere planeet lijkt te komen; vandaar zijn naam.

Wandelpad van Vilaflor naar het maanlandschap

De enige manier om op deze kleine plek te komen, die tussen de hellingen verscholen ligt die bedekt zijn met dennenbomen, is te voet over een wandelpad met een gemiddelde moeilijkheidsgraad met een lengte van 13 kilometer heen en terug, dat vertrekt vanuit het bergdorp Vilaflor. Het pad stijgt door natuurlijke bossen van de Canarische den over geplaveide eeuwenoude paden. Op heldere dagen kan men in de hoogte de zuidrand van Las Cañades del Teide onderscheiden en beneden de zuidhelling van Tenerife die zich uitstrekt tot de Atlantische Oceaan waarboven de bergen van het buureiland Gran Canaria lijken te drijven.

Hoogte
1.364 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
10
262
10045