Cumbre Vieja National Park

Een indrukwekkend landschap

Het Natuurpark Cumbre Vieja (de Oude Bergketen) strekt zich uit van het centrum van het Canarische eiland La Palma tot het zuiden. In dit park kan men lavastromen bekijken die stammen uit de prehistorie tot de meest recente die dateren van de uitbarsting van de vulkaan de Teneguia in 1971. Sommige van de vulkanen van Parque Natural de Cumbre Vieja herbergen verschillende soorten beschermde planten en dieren. Het dennenbos dat een groot gedeelte van het park bedekt, contrasteert met de donkere kleur van de grond, wat voor een indrukwekkend landschap zorgt.

Een wandelroute tussen de vulkanen van La Palma

De beste manier om de vulkanische activiteit van La Palma te leren kennen en om de schoonheid van het Parque Natural de Cumbre Vieja te ontdekken is door middel van een wandelroute die het park van noord tot zuid doorkruist. Dit wandelpad is bekend onder de naam "De Vulkanenroute" en brengt je langs alle belangrijke vulkanen. Daarnaast kan men vanaf dit pad dat niet geschikt is voor voertuigen genieten van enkele unieke uitzichten op La Palma en op de dichtstbijzijnde andere eilanden.

Hoogte
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Breña Alta, Breña Baja, Villa de Mazo, El Paso, Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
  • Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
10
262
10045