Natuurmonument Los Órganos

Een orgel van een kathedraal vormgegeven op een klif
Als er een koninkrijk van de zee zou zijn en zijn monarchen zouden opdracht gegeven hebben voor het maken van een groot orgel van steen voor een koninklijke bruiloft dan zou de architect dit niet hebben hoeven bouwen. Hij zou gebruik hebben kunnen maken van het orgel dat de natuur uitgebeiteld heeft aan de noordwestkust van het eiland La Gomera. Dit orgel is 200 meter breed en 80 meter hoog en de enorme prismatische kolommen van basalt lopen af langs een klif tot aan de zee en daaronder. Dit juweel van de natuurlijke architectuur is alleen toegankelijk over zee en laat iedereen die het voor zijn ogen krijgt, sprakeloos achter.
Excursie naar Los Órganos vanuit Valle Gran Rey
De particuliere boten die naar Los Órganos varen, vertrekken van grote toeristische kernen als Valle Gran Rey en Playa de Santiago en bieden excursies aan van enkele uren langs de westkust van het eiland die bij deze afgelegen plek eindigen. De gidsen van deze boten leggen uit dat de "orgelpijpen" in werkelijkheid een grote massa magma is die de oppervlakte niet bereikte en die snel afkoelde doordat het in regelmatige vormen afbrak. Aanvallen van de woeste zee in het noorden van La Gomera zorgden later voor het afkalven, het in stukken delen en het beitelen tot zijn huidige bijzonder vorm.
Hoogte
211 m
Wildlife interest
Localidad
Vallehermoso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
6
9
262
10045