Natuurmonument Barranco de Guayadeque

Grotwoningen in een indrukwekkend ravijn op Gran Canaria

Guayadeque is een verborgen juweel van de natuur en van de folklore van het eiland Gran Canaria. Dit grote ravijn met een lengte van 15 kilometer dat in het zuidoosten van het eiland ligt, fascineert de bezoeker vanwege zijn woeste landschap en vanwege de hellingen die bedekt zijn met inheemse begroeiing en het kronkelende verloop. Het gevoel om op een droomplek te zijn wordt gecomplementeerd door de beroemde grotwoningen in het ravijn, talrijke natuurlijke grotten die aangepast zijn als woningen, landelijke vakantiehuizen en restaurants.

Een dagexcursie bij Maspalomas

Deze spectaculaire vallei is perfect voor een dagexcursie vanuit de toeristische kernen zoals Maspalomas waarvandaan het slechts 30 minuten rijden is met de auto. Aan het begin van het ravijn staat het bezoekerscentrum van Guayadeque waar de gewoontes uitgelegd worden van de oorspronkelijke bewoners die dit ravijn bewoonden. De weg loopt vanuit de bedding naar een kapelletje en naar verschillende grotrestaurants waar men lokale gerechten kan eten. Vanaf het einde van de weg loopt een wandelpad van zeven kilometer naar de vulkaanrand van Los Marteles.

Hoogte
279 m
Flora interest
Catering
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Ingenio y Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
10
262
10045