De stuwmeer van Las Niñas

Een stuwmeer op Gran Canaria waarvan men de hele dag kan genieten.

Iedereen die op zoek is naar een afgelegen natuurlijk landschap, vindt bij het stuwmeer Las Niñas, in het binnenland van Gran Canaria, een perfecte plaats. Dit kunstmatig aangelegde stuwmeer is omringd door Canarische pijnbomen en beschikt over een groot recreatiegebied met onder andere tafels, vuurplaatsen, toiletten en parkeergelegenheid. Er is ook een gebied waar men mag kamperen. Verschillende wandelpaden doorkruisen de zone en maken het mogelijk om op een andere manier van het stuwmeer Las Niñas en de omgeving te genieten.

Een landschap dat het toneel vormde van een tragische legende

Het stuwmeer Las Niñas is omgeven door legendes en mysteries: één van de pijnbomen is meer dan 400 jaar oud en was het toneel van een tragisch verhaal waarin een jongeling in de vlammen sterft aan de voet van de boom. Deze boom, wiens silhouet kenmerkend is voor het prachtige landschap van het stuwmeer Las Niñas, heeft in zijn lange bestaan verschillende bosbranden overleefd.

Hoogte
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
10
262
10045