Parque Natural de Corralejo

De grootste duinen van de Canarische Eilanden liggen in Fuerteventura

Het Parque Natural de Corralejo is de ideale plek om te genieten van de woestijnachtige schoonheid van het eiland Fuerteventura. Deze kuststrook van 2,5 bij 10,5 kilometer ligt in het noordoosten van het eiland en heeft twee harmonieus contrasterende onderdelen. In het noorden, vlakbij de grote toeristische kern van Corralejo, ligt de grootste duinen van de Canarische Eilanden, een enorm uitgestrekt gebied van wit zand grenzend aan het turquoise gekleurde water van de Atlantische Oceaan. Het zuidelijke deel is compleet tegenovergesteld: een vulkaangebied, oker- en roodgekleurd, met spectaculaire en onregelmatige vormen.

Wat te doen in het Parque Rural de Corralejo

De autoweg FV-1 die de hoofdstad Puerto del Rosario verbindt met het dorp Corralejo loopt hierlangs maar de auto moet achtergelaten worden op de uitwijkplaats om lopend het park binnen te gaan. Om te genieten van de stranden van Corralejo moet je een handdoek, drinkwater en zonnebescherming meenemen en een badpak ( als je geen nudist bent) en een vlieger. Om te kunnen genieten van het vulkanische landschap heb je schoenen nodig om de 300 meter van de vulkaan Montaña Roja te beklimmen en een camera om de eilanden Lanzarote en La Graciosa vast te leggen, die boven de zee uitsteken.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Corralejo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
  • Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
4
10
262
10045