Montaña Sagrada de Tindaya

De heilige en magische berg van Fuerteventura

De berg Tindaya ligt in het noordwesten van Fuerteventura, heel dichtbij La Oliva. De oorspronkelijke inwoners van Fuerteventura beschouwden de Tindaya als een heilige berg die ze magische eigenschappen toedichtten. Dit blijkt uit de meer dan 300 rotstekeningen in voetvorm, die hier gevonden zijn en die een grote archeologische waarde hebben. Deze eenzame berg, die een hoogte heeft van 400 meter en die gebeitst is door het verstrijken van de tijd, valt op in het droge vlakke landschap van Fuerteventura.

Wandelpaden en mysterieuze landschappen in Tindaya

Op de zuidwestelijke bergkam van de Tindaya vindt men een pad dat het de bezoeker mogelijk maakt om de berg van dichtbij te ontdekken en om de schoonheid van haar kleuren te genieten. Ofschoon het hele landschap dat deze heilige berg omringt, doorspekt is van rust en mysterie. Aan de voet, aan de zuidkant van de berg, ligt een klein dorp waar wat winkels zijn en wat restaurants die het bezoek aan deze magische plek een stukje comfortabeler maken.

Trekking routes
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
4
10
262
10045