Islote de Lobos

Met de boot naar het eiland van de zeeleeuwen
Een dagexcursie naar het eilandje Lobos is een garantie voor herstellende rust, kristalhelder water en een vulkanisch landschap dat van grote schoonheid is. Dit eilandje dat zijn naam dankt aan de zeeleeuwen of monniksrobben die tot nog niet zo lang geleden op zijn kusten leefden, is slechts 4,5 vierkante kilometer groot, 127 meter hoog ....en heeft niet één enkele weg. Het ligt op 15 minuten varen van het noordelijkste puntje van Fuertaventura. Door de enorm grote landschappelijke en natuurlijke waarde is het een Natuurpark geworden.
Snorkelen en wandelen op Islote de Lobos
Om de stranden van vulkanische rotsen en wit zand te bereiken, kan men op Fuerteventura de kleine pont nemen vanaf de haven van Corralejo. Vanaf het dek van de boot ziet men al dat de helderheid van deze turquoise blauwe wateren ideaal is om te snorkelen en voelt men de kwaliteit van de verse vis die men serveert in het gehucht Puertito de Lobos. Verschillende wandelroutes maken het mogelijk om excursies te maken naar de perfecte vulkaankegel van de krater van La Montaña, naar het intieme strand La Calera of naar de kenmerkende vuurtoren van Lobos.
Hoogte
25 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
4
10
262
10045