Natuurmonument Las Playas

Een verrassend landschap in het zuidoosten van El Hierro

Het Natuurmonument Las Playas beschermt één van de meest verrassende landschappen van het eiland El Hierro: een enorme hap die uit de kust genomen lijkt, doordat een serie van massieve landverschuivingen een gedeelte van het jongste eiland van de Canarische Eilanden liet verdwijnen. Het resultaat is een enorm amfitheater met een lengte van negen kilometer en met een hoogte van meer dan duizend meter, dat kijkend naar de zee de toerist omringt en zo een geheime plek creëert, vol rust. De ligging, ver weg van steden en dorpen, maakt het tot een ideale plaats voor een rustige vakantie.

Uitzicht op rots Bonanza en het hotel Parador Nacional de Turismo

De uitzichten op deze grote halfronde vallei zijn indrukwekkend, zowel vanaf de uitzichtpunten Las Playas en Isora, die beiden op de top liggen als vanaf de kiezelstranden die het dal zijn naam geven. Tegenover deze vallei stijgt de beroemde rots Bonanza uit de zee op, een vulkanische rots met beeldende vormen die het natuurlijke symbool van het eiland is. En aan de voet van de zee staat één van de meest luxe staatshotels van Spanje, de Parador Nacional de EL Hierro Deze vallei van rust ligt op slechts 10 minuten met de auto van de belangrijkste haven van het eiland, La Estaca.

Hoogte
285 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
7
10
262
10045