LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Graanmuseum La Cilla

Graanmuseum La Cilla op Fuerteventura
Graanmuseum La Cilla op Fuerteventura
Graanmuseum La Cilla op Fuerteventura

Ontdek het landbouwverleden van Fuerteventura

Het Graanmuseum ligt in het Huis van La Cilla, in La Oliva, in het noorden van Fuerteventura. Dit oude stenen gebouw met een enorme historische waarde werd gerenoveerd om dit museum in onder te brengen. De bezoeker kan hier het landbouwverleden van het eiland leren kennen en het enorme belang van graan in het leven van Fuerteventura ontdekken. Dit interessante bezoek, met een fototentoonstelling om het zware werk op het veld beter te begrijpen, leert ons hoe factoren zoals overbegrazing bijdroegen tot het huidige sobere landschap van het eiland.

Het wonder van het graan

Het Graanmuseum is de perfecte plaats om te weten te komen hoe in het verleden graan werd verkregen. Een verzameling voorwerpen, gereedschap, foto’s en informatie met betrekking tot de landbouwactiviteit geeft inzicht in een deel van de geschiedenis van Fuerteventura, dat eeuwenlang bekend stond als de “graanschuur van de Canarische Eilanden” omdat op deze grond het nodige graan werd geteeld om de hele eilandengroep van eten te voorzien. De bezoeker leert hier hoe het graan werd verkregen, ontdekt landbouwwerktuigen en ontdekt hoe het er op het veld aan toe ging. Vanuit het Museum worden ook speelse en didactische activiteiten georganiseerd.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE
sí

sí

ONTDEKKEN