Palmetum de Santa Cruz

Een bezoek aan de beste collectie palmbomen van Europa

Golvende landschappen en glooiende hellingen, tussen watervallen, meren en rotspartijen, omringd door uitkijkposten die naar zee zijn gericht, bevolken een kunstmatige berg met natuurlijke vegetatie. Dit is het Palmetum, een royaal bos vol met prachtige hoekjes dat, buiten het grootste groene gebied te zijn van Santa Cruz de Tenerife, de beste collectie palmbomen herbergt van Europa. Gelegen in het uiterste oosten van het eiland, en op 20 minuten afstand wandelen van de hoofdstad, is een wandeling door haar 12 hectare als een onderdompeling in een gigantische verborgen tuin, volledig verwijderd van de drukte van de stad.

Ontdek de overkapping van het Palmetum

Wat ooit een vuilnisbelt was, is vandaag een prachtige botanische tuin met 2.000 soorten planten. Bijna vijfhonderd palmbomen afkomstig uit de hele wereld doen dienst als decoratie van de prachtigste hoeken: het Caraïbisch Gebied, Nieuw Caledonië, Indochina, Nieuw Guinea... Naast het geloof de grootste collectie tropische palmbomen te bezitten van de hele planeet, deelt het de flora op in 14 biogeografische onderdelen die gemakkelijk kunnen worden bezichtigd in iets meer dan anderhalf uur. De absolute parel van het Palmetum is de achthoekige overkapping, een zeer exotische plaats die bescherming geeft aan de exemplaren die het meeste vocht nodig hebben.

Parking
Wifi
Is accessible
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
1
11
262
10045