Fundación César Manrique

Schilder, architect en beeldhouwer van Lanzarote

De Fundación César Manrique is gelegen in het centrum van Lanzarote, in het huis dat bekend is onder de naam Taro de Tahíche. Schilder, architect en beeldhouwer, Manrique stelde voor dit eiland om te toveren tot het mooiste van allemaal. Dit gebouw, gebouwd op vijf vulkanische haarden en omgebouwd tot kamers, is een voorbeeld van de architectuur van de artiest. Hier kan de bezoeker de vorm die Lanzarote transformeerde beter begrijpen, door het mengsel van kunst en natuur en met respect voor het landschap en de tradities van het eiland.

Een museum gewijd aan César Manrique

Bij een bezoek aan de Fundación César Manrique is het mogelijk zowel het representatieve werk van deze artiest te leren kennen, één van de belangrijkste van de Canarische Eilanden, als een tentoonstelling van moderne kunst die een onderdeel vormde van zijn privé collectie. De omstelling van een woonhuis naar een museum werd een paar maanden voor zijn overlijden onder toezicht gedaan van Manrique zelf. U kunt het iedere dag van de week bezoeken tot zes uur 's avonds.

Catering
Parking
Localidad
Tahiche
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
3
11
262
10045