Las Hilanderas Museo de la seda

Het Taller de las Hilanderas houdt de zijdetraditie in leven

In het midden van het eiland La Palma, in El Paso, bevindt zich het Museo de la Seda. Hier wordt de traditie van de vervaardiging van zijde in leven gehouden, van het fokken van rupsen tot het weefsel en borduursel. Gelegen in een schitterend historisch gebouw in de stad, huist het tevens het Taller de las Hilanderas, waar de bezoeker uit eerste hand kan ontdekken hoe deze ambachtsvrouwen werken en een reeds in de rest van Europa verdwenen proces volgen.

Het zijdeambacht van La Palma

In dit museum wordt aan het publiek het minutieuze proces getoond dat wordt gevolgd om een zeer delicaat materiaal te verkrijgen zoals de zijde van palmbomen, dat de samenwerking van verschillende specialisten vereist om in het uiteindelijke product over te gaan. Van de oude weefgetouwen die nog steeds in het huis werken, ontstaan authentieke kunstwerken die met de hand worden gemaakt en die men in de winkel van het museum kan kopen. Deze waardevolle schat van de traditie van La Palma is geopend van maandag tot vrijdag.

Parking
Is accessible
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
  • Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
  • Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
  • Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
5
11
262
10045