Maipés de Agaete

Een archeologisch park in de open lucht in Gran Canaria

Bijna 700 graftombes op grote heuvels van vulkanisch gesteente veranderen Maipés de Agaete in een buitengewoon archeologisch park in de open lucht, dat veel vertelt over het inheemse universum. Gelegen in het noordwesten van Gran Canaria, met de rug naar het pijnbomenbos vanTamadaba, rust het op een grote lavastroom in een dor en vreemd mooi landschap met graven van meer den 1.300 jaar oud. Een spectaculaire plek, die tot Cultureel Erfgoed is verklaard, waar het grijs van het terrein en het groen van de vegetatie een suggestief kleurenspel creëren.

Een bezoek aan de graftombes van Maipés

De geheimen van de necropolis van Maipés openbaren zich tijdens een comfortabele reis, aangepast voor gehandicapten, van iets meer dan een kilometer. Vooraf, in het interpretatiecentrum, worden de verschillende types tombes uitgelegd en duikt men in de wereld van de oude bewoners van het eiland. Later voert het pad ,dat doorkruist is met stalen loopbruggen naar de honderden heuvels die tot wel acht meter in diameter en drie hoog reiken, discreet verspreid over het terrein. Een bezoek onder begeleiding aan de pre-Hispaanse wereld, in een omgeving als uit een film.

Parking
Localidad
Agaete
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
2
11
262
10045