Cenobio de Valerón

Het grote klooster in de Valerón ravijn

In het noorden van Gran Canaria bevindt zich één van de meest spectaculaire archeologische vindplaatsen vanwege de afmetingen: de Cenobio de Valerón. Het is een enorme collectieve schuur die de oude bewoners van de Canarische Eilanden in staat stelden granen op te slaan, de basis voor hun voedsel. Het gaat om een verzameling van meer dan 300 silo's geboord in de zachte rotsen en op verschillende niveau's met elkaar verbonden. Een prehistorisch staaltje van techniek dat een bezoek waard is om de culturele en patrimoniale waarde voor het eiland.

Bezoek Cenobio de Valerón

Heden is de vindplaats in een goede staat voor uw bezoek. Het is voor het publiek geopend van dinsdag tot zondag en toegangskaarten zijn te koop. De tour kan zelfstandig worden gedaan of met een vertaler/gids voor groepen groter dan tien personen, vooraf reserveren. Er zijn verschillende faciliteiten als parkeergelegenheid en een route door de vindplaats met panelen met aanvullende informatie om het bezoek zo educatief mogelijk te maken. In de receptie is een kleine winkel waar men herinneringen aan de vindplaats en typische lokale producten kan kopen.

Parking
Localidad
Santa María de Guía
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
2
11
262
10045