LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Ecomuseo de La Alcogida

De ambachten van Fuerteventura, in het echt
In het centrale noorden van het eiland Fuerteventura, vlakbij het dorpje Tefir, bevindt zich een wonderbaarlijk museum, dat van La Alcogida. Het is wonderbaarlijk omdat het museum leeft: de bezoeker kan zien hoe de ambachtslieden van het eiland in hun verschillende beroepen bezig zijn en actief met hen meewerken. Het ecomuseum is samengesteld uit zeven gerehabiliteerde huizen in de verschillende architectonische stijlen van het eiland, van een boerderij, eenvoudig en sober, tot de herenhuizen met balkons en trappenhuizen van hout op twee verdiepingen en pannendaken.
Ontdek het leven van de Majorero boeren
Het museum laat u kennismaken met het leven van de majorero boeren - de inwoners van Fuerteventura - vanaf de XIXde eeuw tot een paar decennia geleden. Het omvat een goede vertegenwoordiging van de autochtone fauna van het eiland, zoals geiten, ezels en kamelen; en tevens van de flora: kaktussen, tabaiba's en palmbomen leven samen in dit dorre landschap. Bovendien wordt de mogelijkheid geboden een verzamelsysteem voor water te ontdekken, de broodovens of eeuwenoude dorsvloeren en hooibergen.
Localidad
Tefía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
4
11
262
10045